piątek, 11 stycznia 2013

Ekspresowe mini-torciki

Przed świętami pisałam, że otrzymałam do testowania produkty od firmy Dan Cake. Nigdy wcześniej nie używałam gotowych spodów do tortów, zawsze piekłam je sama. Lubie eksperymentować i próbować nowych rzeczy - w końcu trzeba poszerzać horyzonty kulinarne :] Niedawno miałam okazję wypróbować ich spody tortowe. Koleżanka miała urodziny i postanowiłam zrobić mini torciki. Powycinałam ze spodów serduszka, przełożyłam je dżemem i udekorowałam masą. Wyszły śliczne i pyszne. Ze spodów firmy Dan Cake bez problemu udało się powycinać kształt serca - inne kształty też bezproblemowo by się dało, idealnie skomponowały się z dżemem i goście byli zadowoleni :]

Składniki:
1 opakowanie spodów tortowych
1 słoik dżemu wiśniowego
1 opakowanie kremu do tortów o smaku ajerkoniaku
mleko
masło
odrobina rumu

Ze spodów tortowych przy pomocy wykrawaczki do ciasteczek wykrawam serduszka. Następnie połowę serduszek lekko nasączam rumem. Smaruje je dżemem wiśniowym i przykrywam pozostałymi ciastkami. Wierzch drugiej warstwy ciastek również nasączam rumem.
W misce przygotowuję krem wg instrukcji na opakowaniu. Przekładam krem do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekoruję nim wierzch ciastek. Następnie dekoruję mini-torciki ażurkami z czekolady.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. omatko!!! zarąbiste !!! mam ślinotok !!! serduszka????

    OdpowiedzUsuń
  2. Były najsuper! Ale szczerze mówiąc nie zorientowałam się, że krem był ajerkoniakowy - to pewnie przez Absynt:D /Pati

    OdpowiedzUsuń

Drukuj