wtorek, 24 kwietnia 2012

Sałatka z kurczakiem i awokado

Kiedy wracam z treningu (kiedyś to był pole dance, aktualnie będzie zumba) mam straszną ochotę jeść bez końca. Żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że cały wysiłek poszedł na marne najchętniej zapycham się sałatką z dodatkiem kurczaka, czasem brokuł lub jajkiem.

Składniki:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
20 g sera pleśniowego
2 jajka ugotowane na twardo
2 pomidory
1 awokado
duża garść rukoli
duża garść roszponki
sól, pieprz, ostra papryka
sos winegret
oliwa

Kroimy kurczaka na małe kawałeczki, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką, a następnie podsmażamy na oliwie. Obieramy awokado, kroimy na pół, usuwamy pestkę, a następnie kroimy całość w małą kostkę. Pomidory i ser również kroimy w kostkę. Obieramy jajka i kroimy je na ćwiartki. Myjemy rukolę i roszponkę, a następnie delikatnie osuszamy je ręcznikiem papierowym.
Do miseczki wrzucamy rukolę, na nią kładziemy kurczaka, następnie pomidory, ser pleśniowy, awokado, roszponkę i jajka. Całość polewamy sosem winegret.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj