poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Babeczki kokosowo-orzechowe

 
Mała rzecz, która cieszy i na pewno nie pójdzie w biodra (no chyba że zjemy więcej niż 2 ;P ).
Smacznego :]

Składniki:
1 i 1/4 szklanki chudego mleka
1,5 łyżeczki miodu
2 szklanki wiórków kokosowych
1 szklanka zmielonych orzechów
1/2 szklanki brązowego cukru
¾ szklanki mąki pełnoziarnistej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 roztrzepane jajka

W małym rondelku zagotowujemy mleko z miodem, a następnie odstawiamy z ognia. W misce mieszamy wiórki kokosowe, orzechy, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlewamy mleko i mieszamy. Dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy, aż składniki dobrze się połączą. Napełniamy masą papilotki do muf finek (około 12 sztuk). Pieczemy na złoty kolor, przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200C. Zanim wyjmiemy babeczki najlepiej sprawdźmy patyczkiem czy są upieczone.

1 komentarz:

  1. w takim razie skradam dwie i ani jednej więcej!:-))

    OdpowiedzUsuń

Drukuj