Składniki:
200 g
mąki pełnoziarnistej
50 g
masła
175 g
brązowego cukru
2 jaja
ok. 350 g
rozgniecionych bananów
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki sody oczyszczonej
60 g
posiekanych migdałów
30 g
pokrojonych suszonych śliwek
W dużej misce ucieramy mikserem masło z cukrem na puszystą
masę. Ciągle mieszając wbijamy kolejno po jednym jajku. Następnie dodajemy
rozgniecione banany i dokładnie miksujemy. Proszek do pieczenia, sól i sodę
mieszamy z mąką na następnie dodajemy je do masy i delikatnie mieszamy. Na
koniec dodajemy bakalie. Ciasto przekładamy do podłużnej formy i pieczemy w
temperaturze 180C
przez 1 - 1,5 godziny (należy sprawdzić wykałaczka czy ciasto jest już
upieczone).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz