Jak co piątek, wpis z kolejnym pomysłem na weekendowe śniadanie. Tym razem tost z bułki ciabatej, na której pięknie rozpuścił się camembert. Chrupiąca i ciągnąca się rozkosz. Do tego obowiązkowo jajko!
Składniki:
1 bułka ciabata
2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
1 serek camembert
pomidor
masło
czosnek granulowany
jajko
Nastawiamy piekarnik na 200C. Bułkę koimy wzdłuż. Smakujemy każdą połówkę cieniutką warstwą masła. Posypujemy odrobiną czosnku granulowanego. Na każdą połówkę kładziemy po 1 plasterku szynki. Na szynce układamy plasterki pomidora. Serek camembert kroimy na 2 krążki, następnie każdy krążek na połowę i układamy je na kanapce. Wkładamy do piekarnika na 10-15 minut (należy obserwować czy ser już zaczął się topić. Gotowe tosty podajemy z jajkiem sadzonym.
Smacznego!
Camembert i szynka szwarcwaldzka to jedno z najlepszych połączeń, jeśli chodzi o moje prywatne upodobania :) Dobrze zacząć dzień takim śniadaniem.
OdpowiedzUsuńto jest nas już dwójka z takimi upodobaniami :]
Usuń