piątek, 11 maja 2012

Smażona wątróbka drobiowa

Wątróbkę się lubi albo nie znosi. Nie ma wypośrodkowania. Podroby - nerki, płuca, żołądki, wątróbki jak i kaszanki nie docierają do wszystkich. A szkoda, bo ja jestem wielką fanką wątróbki, a kaszanka z grilla jest moją alternatywą kiełbasy :]

Składniki:
300 g wątróbki drobiowej
3 łyżki mąki
Olej
Sól

Wątróbki myjemy i osuszamy delikatnie. Obtaczamy je w mące. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbki. Ja nie dodaję cebuli, ale Ci co mogą ja jeść powinni dodać w tym miejscu pokrojona cebulę. Smażyć wątróbkę tak długo jak ktoś lubi – ja wolę lekko krwistą. Po podaniu na talerz posypujemy wątróbki solą. Podawać z ziemniakami lub chlebem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj