Wątróbkę się lubi albo nie znosi. Nie ma wypośrodkowania. Podroby - nerki, płuca, żołądki, wątróbki jak i kaszanki nie docierają do wszystkich. A szkoda, bo ja jestem wielką fanką wątróbki, a kaszanka z grilla jest moją alternatywą kiełbasy :]
Składniki:
300 g
wątróbki drobiowej
3 łyżki mąki
Olej
Sól
Wątróbki myjemy i osuszamy delikatnie. Obtaczamy je w mące.
Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbki. Ja nie dodaję cebuli,
ale Ci co mogą ja jeść powinni dodać w tym miejscu pokrojona cebulę. Smażyć
wątróbkę tak długo jak ktoś lubi – ja wolę lekko krwistą. Po podaniu na talerz
posypujemy wątróbki solą. Podawać z ziemniakami lub chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz