Przepraszam Was za taki zastój na blogu, ale przeziębienie odebrało mi moc i chęci na cokolwiek. Zaraz po powrocie z pracy ładowałam się do łóżka z gorącą herbatą z sokiem malinowym oraz książką.
Dziś łatwa i szybka propozycja na obiad lub lunch do pracy.
Składniki:
1 pierś z kurczaka
50 g sera gorgonzola
1/3 główki sałaty lodowej
1/2 czerwonej cebuli
7 pomidorków koktajlowych
2 łyżki ziaren słonecznika
oliwa
sól, pieprz, przyprawa ziołowa do kurczaka
sos vinegret
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż. Następnie polewamy go odrobiną oliwy i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Tak przygotowane mięso przekładamy na rozgrzany elektryczny grill lub patelnię grillową i smażymy.
Sałatę lodową, cebulę i pomidorki kroimy i układamy na talerzu.
Usmażone mięso ściągamy z grilla i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy kurczaka na warzywach. Następnie kruszymy ser gorgonzola i posypujemy nim mięso. Całość posypujemy ziarnami słonecznika i polewamy sosem vinegret.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz