Składniki:
250 g świeżego szpinaku
1 duży pomidor
3-4 rzodkiewki
50 g gorgonzoli
dodatkowo sos winegret (gotowy, z saszetki albo przygotowany samemu)
Liście szpinaku delikatnie płuczemy. Pomidora parzymy przez chwilkę wrzącą woda, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę porządnie myjemy, a następnie kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. W dłoniach kruszymy ser (albo kroimy na kawałeczki) i wrzucamy do sałatki. Zalewamy sosem winegret i możemy od razu jeść.
Smacznego!
Zapomniałam o serze, ale bez niego i tak jest pyszna!! Zamiast dużego pomidora użyłam dwie garści pomidorków cherry, bo uważam że o tej porze roku są o niebo smaczniejsze! PYCHA!!!!!
OdpowiedzUsuńA ja nie lubię pomidorków cherry :] ostatnio jadłam pierwszego pomidora malinowego, kosztował fortunę, ale ten smak i zapach był wart każdej ceny
OdpowiedzUsuń