Ratujmy się zatem jedzeniem domowej roboty!
Składniki:
1 połówka piersi z kurczaka
mały słoik czerwonych oliwek
mały słoik czerwonych oliwek
połowa czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, tymianek
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, tymianek
oliwa z oliwek
Przygotowujemy marynatę – siekamy i przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, tymianek i oliwę, mieszamy. Pierś nacinamy wzdłuż tworząc w środku kieszonkę. Do kieszonki wkładamy oliwki i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Smarujemy marynatą i zawijamy w folię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 30 minut. Po tym czasie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze 15 minut.
Przygotowujemy marynatę – siekamy i przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, tymianek i oliwę, mieszamy. Pierś nacinamy wzdłuż tworząc w środku kieszonkę. Do kieszonki wkładamy oliwki i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Smarujemy marynatą i zawijamy w folię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 30 minut. Po tym czasie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze 15 minut.
Gotową wędlinę kroimy w plastry i układamy na kanapce. Ja podawałam z moim ulubionym chlebem domowej roboty :]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz