wtorek, 13 sierpnia 2013

Śniadanie - czerwona pasta jajeczna

kolejna pasta jajeczna. Tym razem z czerwonymi warzywami: papryką i pomidorem. Świetna na śniadanie w domu czy w pracy.

Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
1 pomidor
1/3 papryki czerwonej
sól, pieprz, ostra papryka

Pomidora parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy go na 4 części i wrzucamy do blendera, dodajemy 1/3 czerwonej papryki i miksujemy na pastę. Następnie przekładamy pomidory do miseczki.
Jajka ścieramy lub miksujemy w blenderze. Dodajemy je do pomidorów. Przyprawiamy do smaku i mieszamy. Pastę nakładamy na kanapki. Dekorujemy szczypiorkiem.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. chyba ją zrobię.
    Zachęca mnie to, że jest użyty prawdziwy pomidor, a nie koncentrat

    OdpowiedzUsuń

Drukuj