piątek, 14 czerwca 2013

Śniadanie - pasta jajeczna z pieczarkami

Kolejna propozycja pasty jajecznej na śniadanie, tym razem pieczarkowa - jedna z moich ulubionych :]

Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
6 dużych pieczarek
1 łyżka masła
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól, pieprz

Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Podduszamy na maśle, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do przestudzenia.
Jajka i pieczarki miksujemy w blenderze na pastę. Dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku. Smarujemy pastą kanapki, posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Po spojrzeniu na zdjęcie myślałem, że to jakieś dietetyczne pączki :D Fajnie to się prezentuje!

    OdpowiedzUsuń

Drukuj