środa, 12 czerwca 2013

Roladki z indyka z boczkiem, szparagami i suszonymi pomidorwami

Kolejna propozycja na szparagi. Z moją niechęcią do tych warzyw, przyznam szczerze, że w tym wydaniu mi smakowały. Dlatego też polecam wszystkim tym, którzy nie lubią szparagów, nie są do nich przekonani lub ich nie kosztowali - naprawdę warto :]

Składniki:
4 filety z indyka
8 plastrów boczku
pęczek szparagów
1 słoik suszonych pomidorów w zalewie
kilka listków szałwii
sól, pieprz

Filety myjemy, oczyszczamy i ubijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części odłamując w miejscu, w którym same pękają, myjemy a następnie blanszujemy.
Nastawiamy piekarnik na 200C.
Na deseczce układamy obok siebie 2 plastry boczku. Na nim kładziemy 1 filet z indyka. Następnie układamy 2-3 listki szałwii, 2 pokrojone suszone pomidory oraz 3 zblanszowane szparagi. Tak przygotowany filet rolujemy i spinamy wykałaczkami (szparagi mogą wystawać). Tak przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na 30-40 minut. Po upływie połowy czasu przewracamy je na drugą stronę.
Przygotowane roladki można podać z kaszą gryczaną i koniecznie z dobrym sosem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj