piątek, 26 kwietnia 2013

Śniadanie - pasta jajeczna

Jajko na śniadanie lub na kanapce to jest to co lubię najbardziej. Ciekawą opcją podania jaja na śniadanie jest zrobienie pasty jajecznej. Daje to bardzo duże pole do popisu, bo można dodać do jajek to co aktualnie mamy w lodówce, zmiksować i gotowe. Dziś proponuję najprostszą i chyba najbardziej popularną wersję pasty jajecznej :]

Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
1 pęczek szczypiorku
1 cebula dymka
1 łyżka majonezu
sól, pieprz

Jajka obieramy i miksujemy w blenderze na pastę (jak nie mamy blendera ścieramy jajka na tarce).
Szczypiorek i dymkę kroimy drobno. Dodajemy warzywa do jajek, nakładamy majonez, mieszamy wszystko i doprawiamy solą i pieprzem.
Smarujemy pasta kanapki.
Smacznego!

1 komentarz:

Drukuj