piątek, 12 kwietnia 2013

Blog w 5 trendach - konkurs Kamisa

Na Facebooku firma Kamis organizuje konkurs dla blogerów kulinarnych "Blog w 5 trendach". Trwa on od 18 marca do 24 czerwca. Za pomocą aplikacji na portalu można zgłosić swoje przepisy w 5 etapach. Należy zapoznać się z regulaminem oraz z plikiem "Trendy w smakach w 2013 roku", aby wiedzieć jaki temat jest danego etatu i na jakie przepisy czekają. 

Warto śledzić konkurs na Facebooku, bo czasem wrzucają zachęty do wrzucania przepisów np. informacja że 20 osób które pierwsze wrzuca przepisy na dany etap dostaja od Kamisa upominki (np. młynek).
Nagrodami w konkursie są:
-50 osób (po 10 z każdego etapu) otrzyma książkę kucharską z najlepszymi przepisami zebranymi w ciągu konkursu
-15 osób wyróżnionych przez Jury (po 3 z każdego etapu) otrzyma kosze z przyprawami Kamis
-nagrodą główną po zakończeniu wszystkich 5 etapów konkursu, dla 5 wytypowanych przez jury zwycięzców jest: publikacja zgłoszonego przez blogera przepisu, w magazynie „Palce Lizać”.

1 etap się zakończył. Trwał od 18 marca do 1 kwietnia. Trendem etapu był "Koniec kompromisów".
2 etap trwa od 1 kwietnia i zakończy się 22 kwietnia. Trendem etapu jest "Autorska kuchnia".
3 etap rozpocznie się 22 kwietnia i zakończy 13 maja. Trendem będzie "Kulinarna harmonia".
4 etap rozpocznie się 13 maja i zakończy 3 czerwca. Trendem będzie "Ukryty potencjał składników"
5 - ostatni - etap zacznie się 3 czerwca i zakończy 24 czerwca. Trendem tego etapu będzie "Udomowiona egzotyka".

Zgłosiłam się w 1 i 2 etapie. W pierwszym etapie zgłosiłam przepis Polędwiczka wieprzowa w ostrym sosie czekoladowym i dzięki niemu dostałam wyróżnienie Jury oraz zostałam wytypowana do 10 najlepszych przepisów etapu. 
Otrzymałam już przesyłkę, ślicznie zapakowana w pudełko a w niej 10 młynków od Kamisa!:
1. Sól morska
2. Sól morska prowansalska
3. Sól morska ziołowa
4. Sól morska z pieprzem
5. Pieprz czarny
6. Pieprz kolorowy
7. Ognista mieszanka przypraw
8. Przyprawa do sałatek
9. Przyprawa do kawy i deserów
10. Przyprawa do dań słodkich


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj