piątek, 27 września 2013

Śniadanie - omlet z łososiem, camembertem i fetą

Omlet jest świetną opcją na śniadanie. Na moim blogu jest ich mało i postanowiłam to zmienić. Dziś przedstawiam omlet z łososiem i serami: camembertem i fetą - niebo w gębie!

Składniki:
2 jajka
1 łyżka mleka
1/2 camemberta
60 g fety
40 g wędzonego łososia
1 łyżka masła
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko, odrobinę soli (nie dużo, ponieważ sery i łosoś są słone) i mieszamy chwile trzepaczką.
Na patelni topimy masło, następnie wlewamy a nie masę jajeczną i smażymy na średnim ogniu. Na omlecie układamy pokrojone w kostki: łososia, camemberta i fetę.
Kiedy jajka zaczną się ścinać, składamy na patelni omlet na pół po czym przekładamy go na talerz.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Bogaty ten omlet.To coś dla mnie.Takie śniadanie to pycha.Pozdrawiam Christopher

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takie śniadania uwielbiam jadać w soboty - trochę lenistwa + obfity posiłek i od razu jest energia na działanie :D

      Usuń

Drukuj