poniedziałek, 23 lipca 2012

Racuchy z ananasem

Racuchami rozpieszczała nas babcia. Robiła je z jabłkami, gruszkami albo jagodami. Ciekawą i pyszna propozycja są racuchy z ananasem z puszki :]

Składniki:
½  l mleka
2 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 puszka plastrów ananasa
olej do smażenia

6 pierwszych składników zmiksować w dużej misce na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzewamy olej. Otwieramy puszkę ananasów i wylewamy syrop. Do ciasta wkładamy pojedynczo plaster ananasa, obtaczamy w cieście i od razu kładziemy na rozgrzana patelnię, i od początku kolejne 3 plastry tak samo traktujemy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj