środa, 12 lutego 2014

Ekspresowa zupa cebulowa

Na moim blogu z trudem można szukać zup. A to dlatego, że mój mąż za nimi nie przepada, a gotowanie zupy dla 1 osoby jest trochę bezsensowne. Oczywiście raz na 2-3 miesiące jakąś zupę ugotuje, bardziej chodzi o fakt, że obiadu u mnie w domu są 1 daniowe ;)
Ekspresowa zupa cebulowa jest świetna - szybka, łatwa, smaczna i rozgrzewająca! Jeśli wracacie ze spaceru zmarznięci, albo wydaje Wam się, że przeziębienie się zbliża - zupa cebulowa jest wtedy idealna!

Składniki:
4 cebule
400 ml bulionu (może być z kostki)
1 łyżka masła
4 goździki

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Następnie podsmażamy ją na maśle na brązowy kolor. Kiedy cebula będzie podsmażona zalewamy ją bulionem, dodajemy goździki i gotujemy około 10 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj