czwartek, 26 marca 2015

Brownie z krówkami

Kolejna odsłona brownie - to ciasto nigdy mi się nie znudzi, jest bardzo czekoladowe, szybkie, łatwe i można je modyfikować poprzez dodanie owoców, masy serowej czy jak w tym przypadku krówek.

Składniki:
120 g masła
170 g gorzkiej czekolady
140 g mąki
3 jaja
2 łyżki kakao
1 szklanka cukru
cukier z prawdziwą wanilią
150 g krówek

Rozgrzewamy piekarnik do 180C.
Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej, następnie odstawiamy na chwilę do przestudzenia.
Jajka ubijamy z cukrem oraz wanilią na gładką masę, po czym dolewamy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy. Do masy przesiewamy mąką oraz kakao i mieszamy.
Wylewamy ciasto na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krówki kroimy na mniejsze kawałki i rozrzucamy je na cieście. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika na 20 minut.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Oj cudowna kombinacja smaków, sprawdza się chyba zawsze i wszędzie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, ależ bym zjadła... :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj