środa, 29 sierpnia 2012

Filety z kurczaka marynowane w jogurcie

Mała odmiana jeśli chodzi o przygotowywanie kurczaka. Marynata z jogurtu jest prosta w przygotowaniu, a kurczak nabiera delikatnego smaku.

Składniki:
4 filety z kurczaka
1 duże opakowanie jogurtu
4 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, czerwona papryka

Filety myjemy a następnie tniemy noże na mniejsze kawałki - fileciki, kwadraty na szaszłyka lub paseczki.
W misce mieszamy jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Wrzucamy do marynaty kurczaka i mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Po wyjęciu mięsa z marynaty, ściągamy nadmiar jogurtu. Mięso tak zamarynowane możemy  grillować lub usmażyć na patelni :]
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj